Jestliže máme firmu, tak bychom rozhodně měli zajistit dobrou komunikaci se zákazníky, která je klíčová. Pomoci nám v tom může dobré telefonní číslo.

Pracujte na komunikaci se zákazníkem

Klíč ke správné komunikaci

Díky zákazníkům společnost vydělává, na což musíme pamatovat a dbát na to, aby byli s naší prací spokojení. Když od nás něco potřebují, tak třeba vezmou telefon a zavolají nám. Zde přichází důležitý bod, kdy musíme se zákazníkem správně komunikovat, což není jen tak. Nejdříve bychom měli vyslyšet jeho prosbu či dotaz, na který bychom měli pravdivě a jasně odpovědět, protože nikoho nebaví dlouhá komunikace, při které se nic moc nedozví.

pevná linka

Měli bychom znát, jak to ve firmě chodí a základní informace, abychom na klasické dotazy mohli odpovědět okamžitě. Naopak bychom se neměli nechat vyvést z míry, protože někteří klienti se nemusí chovat úplně ukázkově, ovšem my si musíme udržet svou profesionalitu. U psaní přes email můžeme také využít posílání obrázků, protože ty nám můžou daný problém pomoci dobře vysvětlit. Také můžeme zaslat náš katalog zboží v elektronické podobě a řadu dalších věcí.

Telefonní číslo

I když dnes je dost rozšířená internetová komunikace, tak stále z velké míry spousta zákazníků sáhne po telefonu a vše vyřeší hned. Proto mají společnosti svá telefonní čísla třeba na webech a služebních autech. Pro jejich snadné zapamatování a zadání do mobilního telefonu je rozhodující jejich tvar. Osvědčené jsou různé kombinace a postupně jdoucí čísla. Těm říkáme zlatá čísla VIPcisla, jenž si můžeme za určitou částku koupit. Samozřejmě nás to něco bude stát, ale číslo už nám zůstane.

telefonující člověk

Potom je mnohem snadnější jej sdělit třeba klientovi, který si jej hned zapamatuje. To platí i když jej třeba zahlédne na služebním autě, a proto má zlaté číslo pro firmy a instituce, kde je důležitá telefonní komunikace opravdu smysl. Cena se odvíjí od kombinace, kdy se pohybujeme v řádech desítek až stovek tisíc korun. Vybírat tu jde z mnoha různých čísel od různých operátorů, takže záleží na tom, kolik jste ochotni zaplatit a jaké číslo se Vám bude líbit.