Podnikání je snem mnoha z nás. Proč tomu tak je? Pravděpodobně protože když se řekne slovo podnikatel, představíme si bohatého člověka v obleku s krásnými hodinkami a nejnovějším modelem telefonu značky Apple. Ano, je to tak, podnikatel má většinou mnoho finančních prostředků, ale tento člověk si šel tvrdě za tím, čemu věřil a co považoval za správné. Většinou si tito lidé vydělali peníze díky svému skvělému nápadu a tvrdé práci, která byla doplněna úsilím.
pití na stole.jpg
Tito lidé, než vydělali mnoho peněz, byli vyčerpaní a unavení, a to jak fyzicky, tak psychicky.
Co je jedním z nejdůležitějších faktorů při začátku podnikání?
Prvním krokem je podnikatelský záměr. Tento krok je jak první, tak nejpodstatnější. Podnikatelský záměr je nápadem, kterému věříme. Podnikatel by měl také udělat průzkum trhu, na kterém bude produkt nabízet (aby měl produkt dostatek zájemců, a abychom dokázali čelit konkurenci). Je potřeba mít také základní kapitál, ze kterého budeme náš plán financovat. Na začátku je také potřebné sestavit rozpočet, podle kterého se bude podnikání řídit.Tento rozpočet je i rozhodujícím faktorem pro banku, když žádáte o půjčku- díky němu se banky rozhodují o tom, zda nám půjčku poskytnou či nikoliv.
programátor na gauči.jpg
Nejefektivnější nápad je takový, který nalezne díru na trhu. Hledání díry na trhu je velice komplikovanou záležitostí, která se většině lidí, kteří se o to pokouší, ani nepovede. Když se to povede, je to, jak se říká, zlatý důl.
Dobrý způsob, kterým začít podnikat je vybrat si něco, v čem doopravdy vynikáte.
 
 
Závěrem napíši jen to, že při rozhodování o tom, v jakém oboru budete podnikat není důvod pospíchat. Čím pečlivěji se budete rozhodovat, tím lepších výsledků dosáhnete. Jak se říká, dvakrát měř, jednou řež- zrovna u přemýšlení o podnikatelském záměru je tato rada do slova a do písmene nad zlato. Přeji hodně štěstí!