Při výběru schodů pro exteriér i interiér je třeba vzít v úvahu také vzhled domu nebo jeho interiér. Kovové schody jsou díky svým vlastnostem velmi vhodné jako schody do venkovních prostor a lze je využít u vstupu do domu nebo třeba na terasu nebo na verandu. Exteriér domu je v tomto případě velmi důležitý pro samotný výběr schodiště. Je nutné pečlivě zvážit všechny designové prvky exteriéru budovy.

kov

Vlastnosti kovových schodů

Kovové přístupové schodiště může vypadat složitě a pompézně nebo vypadat čistě a moderně. V závislosti na celkovém designu exteriéru budovy je potom zvolená nejvhodnější kovová konstrukce. Správně zvolené kovové schodiště Fa-havlicek musí v každém případě dokonale zapadnout do exteriéru vašeho domova.

Vzhledem k materiálu, z něhož budou schody vyrobené, je však třeba vzít v úvahu nejen vzhled budoucího produktu, ale také jeho technologické vlastnosti. Kov, stejně jako mnoho jiných materiálů, má své výhody a nevýhody.

Výhody kovového schodiště

• Kovová konstrukce je velmi dobře kombinovatelná s jinými materiály. V případě, že máte rádi dřevo, nebo třeba mozaiku či kámen nebo sklo, všechny tyto materiály můžete do vašeho nového schodiště zakomponovat.

• Kov je velmi pevný a bezpečný materiál, který zajistí vašemu schodišti stabilitu a bezpečné používání.

• Jde o materiál, který je velice odolný proti mechanickému poškození. Na rozdíl od dřeva se nemusíte obávat ani škůdců, plísní a hub.

• Kovové schodiště je sestavené z dílů, můžete ho tak v průběhu let vylepšovat, doplňovat a měnit jeho části, jak je potřeba.

kov2

Jako každé schodiště, tak i kovové má určité nevýhody.

• Kov je dnes poměrně drahá surovina, ale pokud si uvědomíte, že takové schodiště vám může bezpečně sloužit celý život, tak se náklady na jeho pořízení určitě vyplatí.

• Máte hodně velký výběr při jeho pořízení a můžete si ho nechat udělat přesně podle svých představ.

• Kov je materiál, který je náchylný ke korozi. Pokud tedy nezvolíte nerezovou ocel, železo je třeba proti korozi upravit.

• K vyrobení kovových schodů je třeba určitá dovednost a většinou je potřeba materiál svařit. To není činnost, kterou umí každý a také je k ní potřeba určité vybavení. Kovové schody tak nejsou nejvhodnější volbou pro kutilskou výrobu a je třeba se obrátit na odbornou firmu, která tyto technologie ovládá.