Jednou ze slabostí mnoha mužů je vášeň pro silná auta. Koneckonců stačí se podívat do kteréhokoliv automobilového časopisu, abychom se přesvědčili o tom, že čím silnější motor daný vůz má, tím je populárnější. Toto ženy, pro které je auto většinou jen prostředek, jak se dostat rychle a pohodlně z bodu A do bodu B, a pro které je hlavním kritériem spolehlivost, příliš nechápou. I mezi nimi se samozřejmě najdou výjimky, avšak těch je pomálu. Proč je tedy tento trend u mužů tolik výrazný?

 

silný vůz je snem mnoha mužů

 

Má to samozřejmě co dělat s tím, jak jsme se kdysi vyvinuli. Naši předci to v době, kdy jsme žili jako lovci a sběrači, neměli jednoduché. A jako u téměř všech sociálních druhů bylo jednou z hlavních potřeb zapůsobit na ženy. Čím silnější muž byl, tím lepší měl postavení v tlupě a tím snadněji si našel partnerku.

 

V té době byly hlavním ukazatelem síly lovecké úspěchy. Koneckonců pro ženu bylo výhodnější mít takového partnera, který dokáže obstarat dostatek jídla. Dnes však již shánění potravy není ani zdaleka tak nebezpečným a náročným úkolem, jako kdysi. Přesto touha ukázat, že jsou nejlepší a stát se tedy nejžádoucnějšími partnery, v mužích přetrvala. Jak to ale nyní dokázat?

 

každý muž se většinou snaží dokázat, že je nejlepš

 

A zde právě přichází ke slovu automobily. Muži zde totiž často ztotožňují svou sílu se silou svého vozu. Jednoduše řečeno, čím silnější vůz mají, tím silnější si připadají i oni sami. Obvykle si toto instinktivní chování ani neuvědomují, avšak stále je zde přítomno. To sebou však přináší určité problémy. Za prvé, dnes obvykle ženu silným bourákem tak nezapůsobíme. Navíc čím silnější a rychlejší má daný automobil motor, tím lepší řidičské dovednosti vyžaduje. Avšak mnoho především mladých mužů své schopnosti v tomto ohledu přeceňuje. Proto by bylo dobré, aby si toto muži uvědomili. Jistě, chtít silné auto není nic špatného. Je však dobré vědět, proč jej vlastně chceme. A hlavně, skutečně jej tak nutně potřebujeme?