Před padesáti lety vznikla Honda Dax jako minimotorka navazující na Hondu Monkey. Dax je na rozdíl od Monkey homologovaná pro dva. Obě Hondy si našly své místo a získaly velkou popularitu a inspirovaly řadu výrobců motorek. Firma SkyTeam je jedním z výrobců replik těchto známých Hond. Při porovnání motorky Skymax s originální Dax Hondou je vidět, že Sky Team si dal záležet a motorka působí jako moderní facelift původního originálu.

paris-ge14a0c7ad_1920

Zaujme moderní denní led svícení a automatické přepínání z denního osvětlení na klasické v šeru, nebo při vjezdu do tunelu. V nabídce jsou dvě kubatury 50ccm a 125ccm. Přitom i ta slabší dokáže uvézt dva lidi a jezdec motorku může zvednout na zadní kolo. Ostatně to je hlavní náplň těchto motorek. Prostě zábava na dvou kolech. Promyšlená koncepce s vysokými řídítky umožňuje celkem pohodlný posed. Horší je to při jízdě ve dvou, ale na krátké popojíždění se lze na motorku se spolujezdcem poskládat. Malá desetipalcová kola a tlumiče napovídají, že pohodlí má své limity.  Nejvíce se to projeví při jízdě ve dvou ve městě na dlažebních kostkách. Motorka se hodí pro seznámení začátečníka s tím, co obnáší jízda na motorce, proto je lepší se před dlouhou cestou pořádně poradit či zjistit si vše okolo motorky.

speed-indicator-g2b1537f34_1920

Může být dobrou variantou vedle skútrů pro řidiče s řidičským oprávněním skupiny B, kdy se na rozdíl od skútrů naučí uživatel řadit. Díky své nízké váze 70 kilo a snadnému ovládání skládacích řídítek, které z malé motorky udělají ještě menší je vhodná do karavanu. Prostě díky své velikosti se vejde všude a nikde nepřekáží.  Třeba i do kufru osobního auta. Sky Team Skymax je povedená replika Hondy Dax a důstojně navazuje na svojí předlohu. Svědčí o tom fanoušci a vzniklé kluby jezdců, kteří si tuto repliku oblíbili a pořádají společné vyjížďky, kamkoliv nás motorka zavede.