Ne všechny potraviny jsou pro naše tělo dobré. Navíc ne všechny potraviny jsou dobré na všechno. Jsou potraviny, které jsou špatné na určité části těla a orgány a moc jim neprospívají, naopak jsou potraviny, které nám celkově mohou pomoci. Tyto potraviny většinou od sebe rozeznáme, ale i tak je třeba požíváme, protože nám nepřijdou nebezpečné, i když mohou být rizikem pro naše zdraví a může se to projevit až v budoucnu. Když ale některé potraviny budeme jíst často a jsou pro nás škodlivé, může se to projevit poměrně hned a nebudeme z toho moc šťastní. Pak už je ale pozdě, pak už člověk jen lituje toho, že si nedával větší pozor a že danou potravinu nevyřadil ze svého jídelníčku. Ovšem některé potraviny ani tak nevysílají signály, že bychom je neměli jíst nebo požívat.

zdravé potraviny

Není například dobré požívat ve velkém množství mléko, protože ho neumíme trávit, nebo se zkrátka tráví špatně. Je to logické, protože mléko je přeci jen pro mláďata, a ne pro dospělé, protože mláďata mají speciální enzymy, které mléko dokáží dost rychle trávit. Dospělí jedinci už pít mléko nemohou, nebo by alespoň neměli a ani to nedělají. Když ale nebereme v potaz lidi. Ti jsou schopni jít naprosto proti přírodě a dělat to, co by se nemělo. Taky je ale naštěstí příroda nastavená tak, že nás za tyto přestupky proti ní potrestá. Například pokud vypijeme velké množství mléka, bude nám špatně. To ale lidem i tak nevadí a mnohdy mléko pijí ve velké míře.

kalorická bomba

Jsou i potraviny nevhodné na prostatu, o tom ale tolik lidí zas neví. Jsou to potraviny, které způsobují zvětšení prostaty, nebo zkrátka nepomáhají zvětšené prostatě ani náhodou. Jsou to tučná jídla, takže pokud trpíte zvětšenou prostatou, nebo chcete předejít jejímu zvětšení, což je mimochodem dost nepříjemný problém, je třeba se stravovat zdravě a nejíst zbytečně moc tučná jídla, která by mohla narušit celé zdraví. Je zkrátka důležité, co jíme, a jsou potraviny, které nám škodí. Přečtěte si o nich něco více, ať už se nestane to, že je budete jíst ve velké míře a budete si tak kazit zdraví.